Viemärin avaus Helsinki, Espoo, Vantaa – Ammattiapua nopeasti ja varmasti

Viemärin tukkeutuminen on monille tuttu pulma: kun viemäri ei vedä, vesi alkaa tulvia asuntoon, ja tilanne on saatava hoitoon niin pian kuin mahdollista. Ammattilaisen käyttäminen viemärin avaamisessa on suositeltavaa erityisesti silloin, kun tukos on niin vakava, että kotikonstit eivät ole tuottaneet tulosta.

Viemärin tukkeutuminen voi aiheuttaa taas yrityksille ja kiinteistöille merkittävää haittaa ja taloudellisia tappioita. Tukkeutunut viemäri voi johtaa tulviin, epämiellyttävään hajuun ja jopa terveysriskeihin. Siksi on tärkeää reagoida nopeasti ja tehokkaasti viemärin tukkeutumiseen.

Me toteutamme viemäreiden avauksia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla nopeasti ja ammattitaidolla, asianmukaisia välineitä käyttäen.

Mistä tietää, että tarvitaan viemärin avaus?

Viemärin tukkeutuminen ei ole aina ilmeistä, mutta onneksi oireet ovat selkeitä, kunhan osaa niitä etsiä. Yksi selkeimmistä merkeistä on veden virtauksen hidastuminen tai jopa täydellinen pysähtyminen. Jos vesi ei valu altaasta tai WC-pöntöstä alas normaalisti, on todennäköistä, että viemäri on tukossa.

Toinen yleinen oire on epämiellyttävä haju, joka nousee viemäristä. Tämä johtuu siitä, että tukos estää hapen pääsyn viemäriin, jolloin mädäntyvät aineet alkavat hajota ja aiheuttaa hajua.

Joskus tukos voi olla niin vakava, että se aiheuttaa tulvan. Vesi voi alkaa nousta viemäristä ja tulvia lattialle, mikä voi aiheuttaa vesivahinkoja.

On myös olemassa muita oireita, jotka voivat viitata viemärin tukkeutumiseen. WC-pönttö voi esimerkiksi alkaa vetää huonosti tai äännellä epänormaalisti. Jos huomaat jotain näistä oireista, on parasta ottaa yhteyttä ammattilaiseen viemärin avauksen varmistamiseksi.

On tärkeää muistaa, että kaikki nämä oireet voivat johtua myös muista syistä kuin viemärin tukkeutumisesta. Jos olet epävarma, on parasta ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi diagnosoida ongelman ja antaa sinulle tarpeellisen avun.

Viemärin avaukset ja puhdistukset

Mitä tehdä, jos viemäri on tukossa?

Yritä tunnistaa tukoksen syy

Yleisimpiä tukoksen syitä ovat:

  • Rasva, hiukset ja ruoantähteet: Nämä voivat kerääntyä viemäriin ja muodostaa tukoksen.
  • Esineet: Pienet esineet, kuten korut tai lelut, voivat pudota viemäriin ja aiheuttaa tukoksen.
  • Juuret: Puiden ja pensaiden juuret voivat kasvaa viemäriin ja aiheuttaa tukoksen.

Kokeile kotikonsteja

Jos tukos on lievä, se voi aueta seuraavilla kotikonsteilla:

  • Viemäripumppu: Viemäripumppu voi luoda paineen, joka irrottaa tukoksen.
  • Sooda ja etikka: Kaada viemäriin kuppi soodaa ja sen jälkeen kaksi kuppia etikkaa. Sekoitus voi kuohua ja irrottaa tukoksen.
  • Kuuma vesi: Kaada viemäriin kuumaa vettä, jotta se voi liuottaa rasvaa ja muita tukoksia aiheuttavia aineita.

Soita ammattilaiselle

Jos kotikonstit eivät auta, on aika kutsua ammattilainen apuun. Ammattilaisella on tarvittavat työkalut ja kokemus tukoksen nopeaan ja tehokkaaseen korjaamiseen.

Ota yhteyttä meihin jo tänään!

Me toteutamme viemäreiden avauksia ja puhdistuksia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla nopeasti ja ammattitaidolla, asianmukaisia välineitä käyttäen.

Viemärin puhdistus Helsinki, Espoo, Vantaa – Sopivat välineet

Jotta viemäreiden puhdistus voidaan toteuttaa turvallisesti ja oikein, tarvitaan asiantuntemusta sekä sopivia välineitä:

  • Käytämme viemäreiden säännöllisessä puhdistuksessa painehuuhtelua. Sen avulla kaikenlaiset tukokset sekä putkiin kertyneet kerrostumat saadaan irrotettua.
  • Puhdistamme ja avaamme viemäreitä huoneistojen sisällä myös harjoja käyttäen. Tällä menetelmällä työ käy siististi, eikä esimerkiksi kerrostaloasuntoon tarvitse vetää raskaita imuletkuja rappukäytävän kautta. Harjapuhdistus sopii hyvin myös viemärin haarakohtien puhdistamiseen.
  • Yksittäisten tukosten avaamisessa käytämme myös ilmanpainetta hyödyntäviä viemäripumppuja.
  • Käytössämme on myös imupaineauto pohja- ja runkoviemäreiden puhdistukseen.

Jos olet epävarma siitä, kaipaavatko kotisi viemärit puhdistusta, voit tilata meiltä viemärikuvauksen, jotta saat hyvän kokonaiskäsityksen kotisi viemäreiden tilanteesta.

Milloin viemärit kannattaa puhdistaa?

Vaikka viemäri ei aiheuttaisi äkillistä hätätilannetta, se on hyvä puhdistaa esimerkiksi silloin, jos wc-pönttö, allasviemäri tai keittiöviemäri vetää heikosti tai jos viemäri pitää pulputtavaa ääntä. Kun viemäri avataan ajoissa, voidaan välttyä vesivahingoilta ja kalliilta remontilta.

Ennen viemärin puhdistusta tai avausta Helsingissä ja muualla Uudellamaalla ammattilainen arvioi tilannetta kuuntelemalla asiakkaan näkemystä ongelmasta ja tarkastelemalla mahdollisia oireita, kuten hajuhaittoja tai heikosti tyhjenevää viemäriä. Näin hän määrittää parhaan mahdollisen menetelmän viemärityötä varten.

Kun tukkeutunut viemäri on avattu, se kannattaa myös huuhdella, jotta se ei jatkossa tukkeutuisi helposti. Jos viemärit tukkeutuvat puhdistuksesta huolimatta usein, niiden rakenteissa voi olla ongelmia, jotka vaativat korjausta.

Säännöllinen puhdistus osaksi kiinteistön arkea

Suosittelemme viemärien puhdistusta Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla 2–3 vuoden välein, sillä viemäreihin kertyy ajan mittaan esimerkiksi rasvaa ja sakkaa. Siten mahdollisista korjaustarpeista saadaan tieto hyvissä ajoin, sillä tarkistamme puhdistuksen tuloksen aina viemärikuvauksella. Mikäli löydämme putkistosta vaurioita tai muita ongelmia, kerromme niistä asiakkaalle, jotta voimme tarjota sopivan ratkaisun niiden korjaamiseksi.

Teemme myös kiinteistönhuoltoon liittyviä toimenpiteitä, kuten salaojien ja sadevesijärjestelmien huuhteluita. Salaojat ja sadevesijärjestelmät on hyvä huuhdella, jos piha-alueella tulvii ja kaivot eivät vedä. Näin tontin viemärijärjestelmien kunnosta pysytään ajan tasalla.

Ota nämä asiat huomioon ennen viemärin puhdistusta

Meiltä saa lisäksi myös muita palveluita

Viemärin avaukset ja puhdistukset

Painepesut tehokkaaseen puhdistukseen

Kuuman tai kylmän veden ja paineen yhdistelmällä voidaan pestä muun muassa julkisivuja, pihakivetyksiä ja roskakatoksia. Painepesu on tehokas tapa poistaa likaa, sammalta ja muita epäpuhtauksia.

Kaivojen, viemäreiden ja putkistojen sulatukset

Toteutamme esimerkiksi viemäreiden, kaivojen, rännilinjojen ja putkistojen sulatuksia kuuman veden ja höyryn avulla. Sulatuksissa käytämme paineimuauton 80 metrin pituista kuumavesipaineletkua, ja sillä pääsemme käsiksi vaikeisiinkin paikkoihin. Höyrypannulla vesi voidaan tarvittaessa lämmittää jopa 140-asteiseksi. Paineimuauto on kätevän kokoinen, joten se mahtuu helposti pääkaupunkiseudun ahtaisiin porttikongeihin ja sisäpihoille.

Hinta: 98 €/h alv. 0 %
Apumies (tarvittaessa) 60 €/h alv. 0 %

Kaivojen, viemäreiden ja putkistojen sulatukset