Viemäreiden kuntokartoitus on hyvä tehdä säännöllisesti

Teemme viemäreiden kuntokartoituksia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla videokuvauksen avulla. Näin voimme selvittää viemäriputkien kunnon luotettavasti ja rakenteita rikkomatta.

Kuvauksen päätteeksi asiakas saa videokuvasta tallenteen itselleen, ja lisäksi kuntokartoituksesta annetaan asiakkaalle kirjallinen raportti. Viemärikuvauksen avulla saadaan tietoon esimeriksi viemäriputken materiaali, asennuksen laatu sekä mahdolliset vauriot putkistossa ja sen tiivisteissä.

Viemärikuvaus ja kuntokartoitus

Miksi viemärit kannattaa kuntokartoittaa?

  • Kuntokartoitus Helsingissä mahdollistaa viemärijärjestelmien ongelmien havaitsemisen ajoissa. Viemärikuvauksen avulla voidaan huomata esimerkiksi vuotokohtia, halkeamia tai tukoksia jo ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa hankaluuksia. Vaurioiden varhainen havaitseminen auttaa ennaltaehkäisemään vakavampia vahinkoja, ja näin kiinteistön omistaja säästyy suuremmilta kuluilta pitkällä aikavälillä. 
  • Kartoituksen tulokset auttavat ennakoimaan viemärin huoltotoimenpiteitä hyvissä ajoin. Kun viemärijärjestelmän tilasta on tarkkaa tietoa, säännöllisiä ylläpitäviä toimenpiteitä on helppo varata sopivin aikavälein suurempien ongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Kartoitusten kautta saatavat tulokset antavat kiinteistön omistajalle konkreettista tietoa viemärijärjestelmän tilasta, mikä auttaa tekemään perusteltuja päätöksiä korjaustoimenpiteiden suhteen. 
  • Säännöllinen viemäreiden kuntokartoitus Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä auttaa usein säilyttämään kiinteistön arvon tai jopa nostaa sitä, sillä hyvin hoidetut viemärit ovat osa kokonaisvaltaista kiinteistön ylläpitoa. 
Viemärikuvaus ja kuntokartoitus

Säännöllinen viemärikuvaus turvaamaan tulevaisuutta

Viemäriputkistolle on syytä toteuttaa kuntokartoitus, jos putket ovat vanhoja, vetävät huonosti tai päästävät kotiisi hajuja. Lisäksi meiltä voi tilata kuntokartoituksen Uudenmaan alueella asunnon myynnin yhteydessä, jotta saat raportin asunnon viemärien tilasta. Kuvaamme viemäri-, sadevesi- ja salaojaputkia myös uudisrakennuskohteissa niiden toimivuuden tarkastamiseksi.

Suosittelemme, että viemärit kuvataan säännöllisin noin viiden vuoden väliajoin, vaikka niiden toiminnassa ei olisikaan havaittu muutoksia. Näin kaikki syntyneet halkeamat, tukokset ja muut ongelmat saadaan tietoon hyvissä ajoin, ja mittavat remontit pystytään helpommin välttämään, kun vesivahinkoja ei ehdi syntyä.

Viemärikuvaus paljastaa ongelmakohdat

LVI-työt sekä muut pienemmät työt

Hajuhaittatutkimukset / merkkiainetutkimukset

AJ Viemärit toteuttaa myös hajuhaittatutkimuksia. Jos huoneistossa on viemärihajua tai muuta epäilyttävää hajua, merkkiaineen avulla voimme selvittää, mistä viemärinhaju tulee. Usein hajuhaitat johtuvat esimerkiksi rikkoutuneista tiivisteistä, halkeamista viemärissä tai vuotavasta hajulukosta.

Pienet kaivuutyöt

Teemme myös kiinteistön ulkopuolisten viemäreiden korjaustöitä esiin kaivamalla ja uusimalla viemärit.

LVI-työt

Meiltä hoituvat myös pienimuotoiset LVI-työt esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa.